Dag 36 - Kan ni fatta att det har gått över en månad?!

Det är helt sjuk egentligen. Jag tänker verkligen inte på vilka vinklar folk ser mig ur etc. Eller ja, jag poserar väl lite av reflex på foton och jag beundrar min näsa i speglar etc, men i övrigt så är jag kanske omedveten om den.

Jag tror dock att den där svullnaden på näsvingen som jag pratade om förut faktiskt är ärret som har svullnat upp på något sätt. Det är högst osannolikt att det är snor iaf. Det känns dock inte lika påtagligt som förut, men om det inte försvunnit till mitt återbesök om några månader (tidigast 3 månader efter op sa kirurgen) så måste det ju fixas.

Idag kommer jag inte hinna uppdatera någonting alls förrns på kvällen efter 20.00 - bara så att ni vet. Och då blir det inga bilder, men jag ska se vad annat jag kommer på att skriva!

Hur reagerade min pojkvän?

Fick den här frågan för ett tag sedan:

Hej!
Jag undrar hur din pojkvän tog nyheten om att du ville operera näsan? Även hur de andra närstående personerna runt omkring dig regera. Jag går själv i dessa funderingar att göra en plastikoperation av näsan, men är mest orolig hur min pojkvän ska regera när jag berättar. Han är nämligen lite emot plastikoperationner vilket jag inte är. MVH Therese


Svar: Jag pratade med min pojkvän om detta nyligen för att kunna ge dig ett bra svar. Min kille har alltid vetat att jag inte har varit helt nöjd med min näsa, och att jag t o m funderat på att operera. Han har väl inte tänkt så mkt på det förut, men när jag berättade att det definitivt skulle bli av blev det mer på riktigt. Han stöttade mig, sa att han inte tyckte jag behövde operera men att om jag ville det så fick jag ju göra det. Hans största rädsla var att jag skulle se helt annorlunda ut så att han inte längre kände igen tjejen han blev kär i. Ja, eller att det blev en Michael Jackson-näsa. Nu i efterhand tycker han att operationen var lyckad eftersom det fortfarande ser ut som jag och eftersom det ser så naturligt ut att han inte ens tänker på att näsan är opererad.

De vänner som jag berättade för reagerade med "jag tycker inte du behöver göra en". Bara en reagerade med ett "om det är det du vill så är jag glad för att din skull". Två pers var emot det så till vida att den ena sa "Jag tycker inte du ska göra det" och  den andra sa "Jag skulle ju själv inte göra det, men om du vill göra det så är det väl ditt val". Personligen tycker jag inte att man behöver berätta för så himla många. De jag inte har berättat för har inte märkt någonting, så varför ska man peka ut det? Och behöver du verkligen stöd från så många andra än dig själv? Det är din näsa, ditt val.


Dag...äh! - Bilder

Jag: Men  herregud, min näsa är ju enorm på de här bilderna.
Mamma: Jag som tycker den har blivit mkt mindre efter operationen.
Jag: Då måste den ha varit jäkligt stor innan!!

Hahaha, problemet med en sådan här blogg är att man lägger så mkt fokus på sin näsa. I annat fall hade jag kanske inte tänkt på det lika mkt.Tyvärr ingen profilbild idag, jag tankade in bilderna i datorn och upptäckte att mina profilbilder inte visade min näsa, jag hade riktat kameran helt åt helskotta så allt man ser är mitt bakhuvud, haha.

Förresten, hyn på näsan har blivit bättre än innan op, ja, om man bortser från att huden fortfarande flagnar. Men mina pormaskar (svarta sådana) brukade vara väldigt tydliga, men inte lika mkt längre!


Dag... ??

Det är så mkt som händer i livet nu med jobb och allt, så jag har helt enkelt inte hunnit blogga så mkt som jag vill. Näsan ömmar fortfarande vid beröring och den känns väldigt hård och oflexibel eller vad man nu ska säga.

Har inte haft några problem med den, förutom att jag är så klantig att jag råkar slå i den med handen etc hela tiden. Hoppas att det här inte gör så mkt för läkningen. Jag har också blivit övertalad att springa ett maraton, så jag börjar träna inför det från och med nästa vecka. Min kondis har verkligen gått ner sig sen operationen, så ni som funderar på op - se till att försöka börja med ordentliga promenader så snart ni kan. Ingenting som pushar kroppen för hårt, men bara för att hålla er i rörelse etc.

Jag lägger upp bilder om en timme och svarar på en fråga också!

Frågor, svar, upplysningar

1) Jag chattade med en kille häromveckan som funderade på en näsop. Han hade varit på konsultation och kirurgen hade sagt att näsan är läkt på tre veckor (denna info var aktuell då killen i fråga spelar en bollsport o det finns en sannolikhet att få en boll i nyllet). Självklart ska man kunna lita på sin kirurg, men om jag får ge mitt perspektiv på saken - nu när det ändå har gått närmare fyra veckor sen op:

Om jag skulle få en boll i ansiktet nu skulle det göra så outhärdligt ont. Det ömmar bara jag snyter mig och torkar mig om näsan med en näsduk (ni vet hur man trycker lite). När jag råkar stöta i med fingret på näsan (t ex när jag kliar mig i ögat och slinter in i näsbenet) - det gör ont!

2) Angående hur många det var i operationssalen när jag opererade så var det tre personer (narkosläkaren, kirurgen och sjuksköterskan). Det verkar ha varit en till sjuksköterska inblandad, men hon var mer som en kommunikation mellan opsalen och väntrummet där min mor satt. Jag uppfattade aldrig min kirurg som virrig (även om han satte på musik innan operationen), men han är mer självgod om man nu ska säga någonting negativt. Om man ska oroa sig över hans prestation är det alltså därför, för att han kanske tror att han inte kan göra fel och inte fokuserar tillräckligt. Att han skulle förlägga verktygen etc är dock ingenting att oroa sig över. Tycker iaf jag. Hur ska man sköta huden efter operationen? Om du ska göra en öppen op så kommer du behöva ta hänsyn till stygnen mellan näsborrarna och alltså vara väldigt försiktig med tvätta ansikte etc. Stygnen tar du troligtvis bort (eller så smälter dem bort) efter 7 dagar, men man ska ändå vara försiktig.
Jag gjorde dock en sluten op så jag kan säga att GLÖM att du kommer tvätta ansiktet (gnida in cleansing cream o skvätta upp vatten i ansiktet-tvätta) på typ 15 dagar iaf. Jag tycker fortfarande att det är obehagligt att göra det, men alla är vi olika. Använd en parfymfri och mild rengöringskräm eller ansiktsvatten, eftersom huden på näsan är känslig. Och för guds skull, gnugga inte! Själv använde jag Astma- och allergiförbundets cleansing cream, sterisol heter den, och enbart de dagar jag behövde ta bort smink.
Den steriliserande tvålen heter Deskutan och jag fick köpa den själv, men det varierar från klinik till klinik. Jag föreslår att du köper hem den hur som helst - finns receptfritt på apoteket (kommer inte ihåg exakt pris, men den kostade inte över 200 iaf - och då får man två svampar för kroppstvätt samt 4 påsar deskutanlösning för hårtvätt).

Dag 27 - Näsuppdatering

Min näsa ser stor ut. Fast det är ingen fara, för den är iaf snyggt formad.

Leende och pussmun

Leende före och leende efter


Pussmun före (förlåt för världens minsta bild, hittade ingen bättre) och pussmun efter


Dag 25 - Bilder

Sov med tejp på inatt. Huden blir flagnig men det avhjälps till viss del med hjälp av fuktighetskräm. Den oproportioneliga svullnaden blir tydligare för var dag känns det som, haha. Men det går nog över. Ni som har gjort näsop förut, hur länge höll svullnaden i sig? Ja, ni ser ju hur det ser ut från sidan, det blir som en liten boll på nästippen eller hur man nu ska säga.


Dag 24 - Bilder


Dag 24 - Vaddå "ingen skillnad"? ;)

Träffade min syster för första gången sen operationen. Hon menade att det inte var så jättestor skillnad från förut men att det är en förbättring, eller en förfining. Framförallt i halvprofil, tyckte hon.

I övrigt.. ja, näsan känns fortfarande stel när jag t ex gäspar. Men jag känner inte av den lika mkt om man säger så. Hyn är fortfarande flagnig.

Jo, igår träffade jag min vän som jag nu sammanlagt har träffat tre gånger sen operationen. Hon märkte fortfarande ingenting! Det är jättebra! Ni som oroar er över att folk kommer att tissla o tassla kan lugna ner er lite av den här vetskapen hehe.

Vid det här läget känns det som att det inte finns så mkt att skriva egentligen, för det är inte lika drastiska förändringar som förut. Men skriv och kommentera vad ni vill veta mer om eller om ni har några frågor!

Dag 23 - Bilder

Återigen, ber om ursäkt för värdelös uppdatering. Det blir så när man är kapabel till att röra sig fritt.

Kan säga att svullnaden på min näsa har ökat igen, eller snarare så att svullnaden på näsbenet har minskat och därför gör att allt förutom näsbenet ser ganska stort ut, haha. Men det går väl över. Ska sova med tejp ett par dagar till. Hyn på näsan ser i alla fall bättre ut men den har flagnat jättemkt och drar man med fingret över näsan känns det väldigt "rispigt" eller som väldigt många små bucklor.

 


Dag 21 - Bilder


Dag 21

Jag har haft fullt upp, därav de dåliga uppdateringarna. Och jag kom inte ihåg att ta några bilder igår.
Vad kan jag berätta annars då? Det känns som att näsan är jättestel t ex när jag gäspar. Huden spänner åt. Och apropå huden, den är jättetorr och dålig på näsan. Näsanbara flagnar och flagnar. Skitjobbigt.

Kuken, kliar jättemkt i ögonen så jag kliade i den men råkade trycka till på näsbenet. Fan vad det gjorde ont.

Dag 19 - BilderHär är gårddagens bilder!

Dag 19 - Bilder kommer imorgon

Jag har haft ganska bristfällig tillgång till internet idag så dagens bilder lägger jag upp imorgon istället.

Till dig som undrade om det finns nån klinik som stretchar på 18-årsgränsen - jag vet verkligen inte. För mig var det aldrig aktuellt att opereras innan jag var 18, det där får du fråga klinikerna om. Jag tror dock att gränsen faktiskt är 17 år med målsmans tillstånd, men du får nog bättre svar om du frågar klinikerna. Det är bara att maila. Förresten kostade min operation 30 000 kr.


Dag 18 - Bilder

Jag hittade ett par gamla profilbilder att visa före-och-efter med. Först helt neutralt, och den profilbilden tog kirurgen på konsultationen. Och de andra är när jag ler, förut blev näsan jättekrokig.
Dag 18 -Stenhård näsa

Det känns precis som att skinnet över näsan drar ihop sig och den känns helt enkelt stenhård. Jobbigt ute i kylan.

Dag 18 - Upprepade slag i nyllet

Jag är så jävla klumpig och spastisk i armarna att jag råkar slå till mig själv i ansiktet hela tiden. Inte så hårt, men tillräckligt för att det ska vara obehagligt.

Hyn på näsan har blivit lite bättre men är fortfarande ganska grovporig och flagnig. Näsan känns jättestel så om jag gäspar spänner det åt över näsryggen. Annars känns det bra i alla fall. Skriver mer om en stund.

Dag 17 - Märkte vännerna att jag hade opererat näsan?

Svaret är: Nej!

Jag träffade upp fem väninnor som inte hade en aning om att jag hade opererat mig. Och de kommenterade inte alls på att jag såg annorlunda ut. Jag tyckte att en av dem tittade lite extra fundersamt på mig, men hon nämnde ingenting i alla fall. Däremot sa nästan allihopa att jag var jättesnygg i håret, hahaha. 

Enligt mig är detta jättebra. Jag var inte ens ute efter "Åh, vad du ser bra ut"-kommentarer. Det viktigaste är ju att jag själv märker skillnaden och känner mig säkrare i mig själv. Jag var ju lite nervös över situationen, så lite självmedveten kanske jag var just då. Men det visade ju sig att min näsa ser såpass naturlig ut att ingen märkte någon skillnad!

Ändå är min näsa faktiskt annorlunda från förut, det är ingen obefintlig förändring som min kirurg har gjort. Men istället för att ge mig en helt ny näsa (vilket jag i alla fall inte ville ha) har han jobbat med det som finns och förfinat det. Det var vad jag var ute efter också, så jag är i alla fall väldigt nöjd!

Dag 17 - Moment of truth

Om drygt en timme ska jag iväg och äta middag med mina vänner. Då får vi se vad de säger. Jag hoppas såklart på att de inte märker någonting speciellt. Eller ja... hur skulle ni vilja att era vänner (som ni inte berättat för) reagerade?

Dag 17 - Bilder

Hallå, här kommer dagens bilder. Ingen större skillnad från igår, men jag kan ändå tipsa om att sova med kirurgtejp på näsan så många dagar du pallar. För att sedan få bort flagnorna som uppstår när man tar bort tejpen är det bara att använda vatten eller oparfymerad fuktighetskräm.

Hej alla nya läsare

Oj, det har kommit en liten våg av nya läsare hit ser jag! Hoppas att ni vill se mer av och läsa mer om min näsa.

Kolla gärna igenom mina gamla inlägg då jag t ex har en liten FAQ som kan kännas lämplig om man ni har undringar om näsplastik. Har ni frågor kan ni adda mig på nasoperation@hotmail.se eller maila till den adressen, eller så är det förstås bara att skriva en kommentar till ett inlägg.

Dag 16 - Bilder

Hej kära läsare! Idag råkade jag dratta i med handen i näsbenet, vilket gjorde lite ont men tror inte det är så farligt. Har haft huvudvärk nu på kvällen, men det beror mer på bristfällig sömn. I övrigt? Näsan känns lite stel, men svullnaden har gått ner ganska mkt över natten (sov med tejpad näsa). Det syns inte så bra på bilderna, men så är det i alla fall. Folk som vet om att jag har opererat näsan säger att det ser helt naturligt ut, vilket jag själv också tycker.Imorgon är det en stor dag! Jag träffar mina väninnor som inte har sett mig sen operationen och som inte heller vet om att jag har opererat mig. Det blir det ultimata "testet" - märker de någonting? märker de någonting med just näsan, framförallt? Jag uppdaterar imorgon kväll om just den saken, ska dock försöka lägga ut bilderna tidigare på dagen.

Dag 15 - En upptäckt

Måste skriva det här då min blogg syftar till berätta både den fula och vackra sanningen kring näsplastik. Efter en del kämpande fick jag ut en ENORM snorkråka. Den hade legat och irriterat andningen så jag frustade ganska mkt, så pass mkt att den till slut hmnade i ett mellanläga då den låg synlig och inte gick att få varken in eller ut. Till slut, med en pincett lyckades jag få ut den. WOAH, jag kan andas igen! Sjukt nice.

Däremot råder jag er att vidta största försiktighet när ni är och petar i näsborrarna, det gör lite ont om man kommer åt näsväggarna så det känns ju inte helt hälsosamt att peta.

Dag 15 - Bilder

Ingen speciellt att rapportera om näsan idag. På söndag ska jag träffa mina vänner för första gången sen operationen, så vi får se vad de säger (med tanke på att de inte vet om att jag har opererat mig).

Dag 14 - BilderPå profilbilden syns det att min näsa är helt... bubblig.

Ang. ansiktstvätt

Fick en fråga om ansiktstvätt. Man ska inte tvätta ansiktet under tiden man har gips (ca 8 dagar), för om det kommer vatten på gipset så börjar det lossna. Jag torkade dock med tvättlappar i ansiktet.

Nu när jag har tagit bort gipset och allt så tycker jag att det är oerhört obehagligt att tvätta ansiktet eftersom den beröringen på näsan inte känns bra. Jag skulle rekommendera en oparfymerad mild ansiktstvätt, eller eventuellt makeup-servetter. Själva "tvätt-gnuggandet" i ansiktet känns iaf inte speciellt bra för mig, men att dra med servett/bomullspad är nog lättare att hantera.


Dag 14 - Inget klister

Jag fick nån allergisk reaktion mot den hudfärgade tejpen vi köpte åt min näsa, så det blev vanlig vit kirurgtejp när vi skulle tejpa den för natten. Idag kan jag iaf inte känna nåt klister på nosen efter att ha tagit av tejpen, men det kan ju ha torkat förstås. Har tvättat näsan lite försiktigt även idag.

En till grej som jag måste förvarna er om:

* Det gör ont i näsan (tippen för mig) om man är ute i kyligt väder. Det spänner liksom. Det är tydligt helt normalt dock.

Dag 13 - Bilder

Näsan är självklart väldigt svullen, men här har ni dagens bildstatus (notera att jag har sminkat mig här, min hy är alltså ännu värre egentligen):Kan visa er en före-efter bild på min näsa framifrån. Ska försöka hitta en bra bild på min näsa från sidan (den jag har visat tidigare är ju så liten):


Kan jag rekommendera min kirurg?

En Anders kommenterade och undrade lite saker, och här kommer mina uttömmande svar:

Hur snabbt fick du tid för konsultation och operation?

Jag ringde och lämnade meddelande två gånger på en vecka om att jag önskade boka in en konsultation (var ju så ivrig och de ringde inte upp mig på två dagar så jag tänkte att då ringer jag igen). De ringde upp mig efter ca 1,5 vecka och bekräftade ett datum efter mina önskemål. Jag bodde inte i Stockholm då, så min konsultation bokades in ca 3 veckor efter att de hade ringt upp mig. Men jag är säker på att det går att få tid tidigare än så.

Då min kirurg endast opererar på fredagar och lördagar fick jag anpassa mig efter det (jag hade siktet inställt på en måndag från början), och den tidigaste helgen jag kunde var 4 veckor efter konsultationen. Jag hade kunnat få en tid 3 veckor efter min konsultation dock.

Datum för operation bokade vi in på konsultationen. Summa summarum tog ju hela processen närmare knappt 2 månader, men det hade kunnat gå snabbare om de geografiska problemen inte funnits. Var dock ute i god tid om du planerar att operera under sommaren - många går ju på semester då och det är mycket svårare att få tid, det fick jag själv erfara förra året.   

Kan du rekommendera din kirurg?

Jag kan självklart inte ge en 100 % rekommendation förrns jag sett ett mer slutgiligt resultat (alltså om åtminstone 3-6 månader). Men hittills är jag extremt nöjd med de förändringar han har gjort. Han har definitivt jobbat efter mina naturliga förutsättningar och gett mig en näsa som passar in, och är vackert formad. Han har samtidigt lyssnat på mina önskemål.

Gällande konsultation etc är han en besvikelse då han inte är så "varm" som man kanske önskar att en kirurg är. Det är lite som att prata med en konstnär som är så duktig inom sitt område och så självsäker på det att det bara är att lita på att han kommer att göra ett bra jobb. Han är inte dryg, men han leker ju inte hobbypsykolog och daltar med dig - han säger direkt vad som är i obalans i ditt ansikte och hur man kan rätta till det, inget småprat och sånt. Intressant nog är han dock mycket mycket MYCKET trevligare då man träffar honom på Astoriakliniken, både innan operation och på återbesöket då han tog bort gipset.

Ett problem är att han inte ger några råd angående förberedelser (t ex hur länge man inte får dricka alkohol innan/efter op) om man inte frågar, jag tror han förutsätter att folk har sunt förnuft men självklart är detta en nackdel.

Utöver detta har han varit väldigt duktig på att svara på mina frågor, aldrig undvikande. När jag har undrat någonting har jag mailat och han har svarat inom max 2 dagar - jättebra korrespondans med andra ord.

Jag har haft problem med andningen (via näsa, tydligen pga kronisk rinit/svullna slemhinnor) och detta har inte heller försämrats efter op vilket självklart är jättebra.

Jag valde själv min kirurg efter varma rekommendationer, och jag har sett hans "verk" i riktiga livet och det ser helt naturligt ut. Så ja, hittills kan jag rekommendera honom, men det gäller att vara beredd på hur han är så att man kan vara beredd på att ha en lista med frågor och verkligen ställa dem på plats.

Dag 13 - På shoppingrunda med nya näsan

Den är SÅ fin! Det vet jag för att jag har tagit av tejpen nu då jag skulle gå ut på stan o köpa smink (mineralsmink, tror det blir bäst för näsan just nu) och ikväll ska jag på date. Jag har blivit helt narcissistisk (möjligtvis inte ordets helt rätta bemärkelse - men min spegelbild kan jag inte få nog av). Och då är näsan ändå väldigt svullen, så den ser ganska stor ut. Men formen är helt underbar, framförallt om man jämför med innan. Och nästan alla solglasögon ser jättebra ut på mig nu, tillskillnad från förut då ingenting passade!

Här ska ni få några "förvarningar" om vad ni har att vänta er efter att ha tagit bort gipset:

* Din näsa kommer ha fått OERHÖRT dålig hy (om du inte är en sån där löjligt fullkomlig människa som på något sätt lyckas motstå den dermatologiska påfrestningen av 7 dagar i tejp och gips). Jag har stora (svarta) pormaskar och är helt rödfläckig och har några sådana där vita pormaskar (sådana som går att klämma). Återkommer när de börjar försvinna så att ni vet, ska använda mineralfoundation (sporadiskt) tillsvidare. 

* Näsan är svullen, oroa er inte. Den kommer se större ut än vad du hade väntat dig.

* Efter att du har tagit bort tejpen som din kirurg har satt på efter att ha tagit bort gipset så kommer du gå igenom världens pärs med att få bort resterna av klister på nosen. Jag har prövat varmt vatten, tvål, våtservett, cleansing milk... det går inte. Min kirurg var oväntat hårdhänt när han rengjorde min näsa från allt klister, men jag vågar helt enkelt inte ta i lika mkt trots att det rimligtvis inte borde göra något. Så räkna med att få gå omkring med en kladdig näsa en dag - det syns inte så mkt mer än att det glänser lite bara.

* Du kan fortfarande snora en del, men det är inte i samma utsträckning som förut. Badda försiktigt med en näsduk (inte innuti näsborrarna!)

* Om du har torkade blodklumpar eller snorklumpar i näsan - pilla inte! Pilla så lite du kan på dem. Jag tror att jag har irriterat mina näsväggar med pillandet, ska publicera min korrespondens med kirurgen om saken senare ikväll eller imorgon.

* Min kirurg sa att jag inte får motionera på en månad, mer än lättare motion (lätt cykling går bra t ex). Bär inga tunga grejer och stå inte på händerna etc på ett tag. Promenader och sånt går dock bra.

* Din näsa kommer att vara stenhård. Min känns som en cementklump - alltså borde när jag petar på den och när bara känslan av att ha en näsa av sten i ansiktet.

Dag 12 - Spegelberoende, någon?

Alltså jag vet inte, jag är lite smått orolig över min ena näsborre - den med blodklumpen ni vet. Jag är sån som inte oroar mig speciellt mkt över saker i allmänhet, men lite hypokondriker är jag allt. Fick inte bort hela blodklumpen och börjar undra om det kan vara en svullnad eller nåt. Låter det gå en vecka till och om det inte blivit bättre drar jag iväg ett mail till kirurgen.

Idag blir det inga fler updates, återkommer imorgon med bilder etc! Näsan har iaf minskat i svullnad lite men är beredd på att den kommer svullna upp återigen dock.

Men jo, min näsa är såååå fin att jag står och speglar mig hela tiden och bara njuter hahaha.

Dag 11 - Beskåda min nya näsa

Det gjorde inte speciellt ont att ta av gipset, däremot när doktorn skulle rengöra min näsrygg tog han i ordentligt. Första intrycket: Jättefint, jätteovant. Inga negativa känslor alls. Min nästipp var lite oproportionelig stor kanske, men ingen fara.

Sen kom jag hem, tog lite foton och tyckte att min näsa såg ut precis som den alltid har gjort. Hmm. Underligt. Kollade i badrumsspegeln igen. Nej, den är annorlunda. Fattar ingenting. Är säkergen ska vara t svullnaden som gör det.

Nu är näsan tejpad, så om den ser lite ojämn ut så är det för att den är svullen också och det liksom blir "valkar". Och min nästipp är större än vad den kommer att vara i slutändan. Ingen motion på ca 1 månad, och stygnen ska tydligen ha smält bort vid det här laget så för att ta bort blodklumparna skulle kan använda en tops doppad i kallt vatten och pilla, sedan snyta lite försiktigt.

Här är bilderna (tar av tejpen senast torsdag förresten):
Dag 11 - Nu jävlar!!

Doktorn har ringt! Bara ett par timmar och sen får jag se min nya näsa. Är inställd på besvikelse för säkerhetsskull, men vi får se! Lägger upp bilder ikväll

Dag 11 - Kan doktorn ringa??

Han skulle ringa mig idag och uppge tid. Hittills har han inte ringt. Men å andra sidan tog jag sovmorgon tills nu så jag har inte direkt våndats hela dagen.

Dag 10 - Bilder

Tejpen på nästippen har åkt av lite så jag har bara stått o beundrat min runda nästipp varje gång jag har gått förbi en spegel. Haha!


Dag 10 - Imorgon åker gipset av!

Det ska bli sjukt nice, och jag lägger upp bilder efter det!

Dag 10 - Tejpen börjar gå av

Vaknar upp, ser att tejpen inte alls sitter på plats över nästippen. Det gör ingenting, den skulle väl ändå ha tagits bort igår. Men jag kan se nu att min lilla fräkne som jag hade på nästippen fortfarande är kvar och sitter lite högre upp. Det gör absolut ingenting, jag tycker den där fräknen ger mig karaktär och jag tror inte att den nya placeringen är så himla jobbig. Kolla bara på fotbollsspelaren Anders Svensson, hans fräkne är jättesöt och den sitter verkligen mitt på nosen!Som ett argument till det där om att man förlorar all karaktär i ansiktet om man opererar näsan, att man ser ut som alla andra... det tycker jag inte, för förhoppningsvis har man andra små saker eller egenskaper (framförallt hoppas jag att man har en fin personlighet) som ger karaktär. T ex en imperfektion som en fräkne på nosen. Eller så kanske det är skitsamma, för man vill inte sticka ut? Och det är ju helt okej det med.

Dag 9 - Bilder

Vet inte riktigt varför bilderna blev så gryniga, men.... det blev dem!


Dag 9 - Snorig

Kan vara så att mamma har smittat mig med sin förkylning, eller att det bara är normalt att snora (tjockt snor!) ett tag efter operationen, men det går mig på nerverna och eftersom jag inte vill pilla på näsan hela tiden så har jag tejpat fast en bit gasväv under nosen (så som jag hade de första dagarna efter operationen!).

I övrigt läste jag att man inte får ha glasögon på ca 4 veckor efter operationen. Det inkluderar förstås solglasögon, och det gör mig lite ledsen i ögat för en av grejerna jag såg mest fram emot efter gipset tagits av och allt var att gå och pröva solglasögon - och kanske för en gångs skull passa i riktigt snygga pilotsolglasögon!

Dag 8 - Varit och handlat

Vilken pondus man får. Yes, gick alltså till den fullsmockade mataffären med gips och allt. Visst, några tittade en extra gång men ingen brydde sig egentligen. Jag blev dock lite skärrad av all rörelse och sånt, visste inte om någon helt plötsligt råkar knuffa in mig en hylla eller något.

Nåja, nu ska jag softa lite. Sov sött vänner!

Dag 8 - Bilder

Jag tror att jag kan se ändarna på tråden som kirurgen har sytt med. Jag erkänner, jag har varit och pillat på blodklumpen, doppade gasväv i vatten (som hade kokats först), men jag hoppas iaf inte att det här tyder på att strygnen har gått upp.Dag 8 - Nu är det snart över!

Om 3 dagar åker gipset av och jag kan beundra min vackra näsa. Jag kan bara se nästippen och lite av näsvingarna med jag är helt förälskad i den! Jag hoppas att jag inte får en obehaglig överraskning på måndag bara, haha.

Dag 7 - Bilder

Dagens bilder! Förlåt att det dröjde.Tejpen håller på att lossna lite som ni ser, så min nästipp ser lite spetsig ut. ;D


Och förlåt att jag tjatar om "brosket", men jag tänkte på att om jag gick o trodde att det hade blivit något fel på min näsborre i typ 3 dagar så är det säkert någon annan som gör det också. Och då kan jag ju säga att man kanske ska överväga alternativet att det faktiskt rör sig om torkad blod! Så jag vill bara visa hur det kan se ut när det är så att en klump blod trycker på näsborren. Markeringen på den sista bilden visar ungefär vart blodklumpen sitter.
Dag 7 - Broskbiten på näsvingen

Jag överreagerade. Min pojkvän kom med det smarta förslaget att det kan ju vara en massa torkat snor som ligger och trycket. Efter typ 2 timmar av att fortfarande tro att det var en liten infekterad klump eller något gick jag till spegeln, titta upp i näsan, kanske kände liiiiite försiktigt med ett alcogel 85-at finger och insåg att det är enorm klump blod som sitter i en flik och gör att en bit av näsborren trycks ut. Det är det som är anledningen till ojämnheten när man tittar på mina näsborrar! Förlåt för detaljrikedomen nu, men om jag hade pillat ut den här klumpen hade den säkert varit lika stor som en lillfingernagel.. hög, tjock och bred!

Och nej, jag vågar inte pilla ut den utifall att jag kommer åt stygnen eller något sådant. Får leva med den i typ 4 dagar till.

Glad påsk!

Dag 7 - Flottig näsa

Haha, jag har de senaste dagarna störts av att det känns som att jag har fett på nästippen. Kan inte bli av med det trots att jag har baddat försiktigt med en servett sårtvätt, så jag får väl stå ut med att det känns som att jag har doppat nästippen i en burk vaselin.

I övrigt då? Ingen smärta alls. På vänstra näsborren är jag säker på att det är en bit brosk som har hamnat som en knöl, som man känner om man drar med fingret, men läkaren får helt enkelt titta på det. Idag har jag snorat lite, men det verkar inte vara allergi eller förkylning.

Är annars som normal - fast med ett gips på näsan! ;) Bilderna kommer lite senare, har inte hunnit ta några ännu.

Dag 7 - Ute bland folk

Hej!
Idag har jag sovit länge, vaknat upp pigg som en lärka och sen har jag faktiskt varit utomhus. Var nere på kebaberian runt hörnet och bara njöt av att äntligen känna riktigt frisk nästan-vår-luft mot ansiktet.

Så ni undrar säkert hur det var? Stirrade folk? Jag har ju fortfarande gipset på, lite blod i näsborrarna (vågar inte rengöra noggrannt utifall att jag kommer åt stygnen etc) och en lätt gulaktig ton runt ögonen!

Svar: Javisst tittade folk kanske en extra gång, men ingen stirrade. Det gav mig en bra insikt också i hur jag ska hantera upplevelsen att träffa folk efter att jag har tagit av bandaget. Det gäller att ha attityden att folk tittar inte mer noggrannt än om du inte hade gjort något med näsan (i det här fallet, folk tittade faktiskt inte så mkt mer än om jag inte hade haft gips) - det är bara du som lägger märke till det eftersom du vet att det finns något att titta på! Förstår ni?

Jag gick i alla fall ut med högt buret huvud och rak i ryggen. Hade iofs en halsduk som jag drog upp över mun och näsa där det var lite damm i luften etc, men visade inte ens uns skam.

Jag vill bara avrunda inlägget med att säga att ingen borde skämmas över att det faktum att de har gjort näsplastik. Ni hade modet att göra någonting åt det där lilla irriationsmomenten som ni såg när ni tittade i spegeln, ni hade styrkan att göra er av med det som tog så mkt energi att bry sig om (vilken är min bästa sida? snälla, ta inte fotot ur den här vinkeln. tittar de där människorna på min näsa och fnissar? etc.) istället för att låta det gro och bara bli värre. Jag tycker självklart att det bästa som finns är om man kan vara helt och fullständigt nöjd med sig själv som man är, men jag tycker inte det är något fel på plastikkirurgi för det skadar ingen annan och jag är säker på att i majoriteten av fallen gör man det för sin egen skull.

Kram på er allihopa!

RSS 2.0