"det beror på dagsformen"

De senaste dagarna har jag tyckt att min näsa har sett väldigt svullen ut. Både mor och pojkvän försäkrar mig om att det inte syns eller att det isf beror på dagsformen.
Jag lägger upp bild senare ikväll, jag har ingen i datorn just nu. Men snart har det faktiskt gått 3 månader sedan operationen och då kan jag egentligen boka tid för återbesök hos min kirurg - fast jag tror jag väntar till hösten.
Du som undrade vem min läkare var, jag skriver inte ut det på bloggen pga personuppgiftslagen. Maila mig på [email protected] så svarar jag där. Förlåt till alla som mailat mig där och som fått vänta på svar, jag kollar inte den mailen så ofta!
Senare ikväll tänkte jag skriva en lista på frågor ni bör ställa er själva innan ni bestämmer er för att gå igenom en näsoperation. Lite med facit i hand kan jag ju skriva ner saker man kanske borde ha tänkt på för att känna efter varför man vill göra operationen och om man är redo.

Uppdatering

Jag sitter här och funderar på vad jag ska skriva om. Kan skriva att hyn på min näsa har blivit bättre, men jag har fortfarande röda blemmor på nästippen. Jag snarkar inte längre... Hmm. Hur känns det då, två månader efter operationen? Jo för fan! Känns finfint, jag tänker inte på näsan alls när jag går ut. Det spelar liksom ingen roll från vilket håll folk ser med, vilket jag kunde noja över förut. Jag har till och med börjat ha håret i en hästsvans, vilket jag ALDRIG hade förut för jag tyckte inte det passade mig. Självförtroendet har ökat markant.
Och har någon märkt? Inte en enda person har frågat mig om jag gjort näsplastik! Om det tisslas och tasslas bakom ryggen på mig så har jag inte märkt av det alls.
Ja, det var väl de uppdateringarna. Nåt speciellt som ni vill veta annars då? :D
PS! Är så glad för er skull, alla ni som har tagit tag i saken och gjort en näsoperation. Jag är i alla fall glad för er om det var nåt som ni verkligen ville göra och som ni tror att ni kommer att må bättre av. Önskar er all lycka och jag är säker på att ni kommer må toppen med er själva efter operationen!

Näsryggen

Joel om Dag 51 - Bilder:
Hej,

Din näsrygg är ju inte helt rak. Vill minnas att han har filat ner näsbenet lite? Är det svullnad som inte gått ner ännu eller är det så han har opererat? Hur ville du ha det själv?

Svar: Hej Joel. Du har helt rätt, näsryggen har fortfarande en liten buckla, den sitter ungefär på samma ställe som min knöl gjorde innan operationen. Det jag specifikt bad om vad att kirurgen skulle ändra vinkel på näsbenet så det gick mer neråt (blev lite brantare). Jag bad även om att få näsbenet rakt eller liiiiiiiite kurvigt innåt (en väldigt liten skidbacke). Helt ärligt kan jag inte svara på om det är svullnad eller inte. Om jag känner på bucklan är det ju ben därunder. Det kan vara så att intrycket av bucklan på något sätt förstärks av att "nästippen" är svullen. Om det inte försvinner till mitt återbesök blir det eventuellt korrigering, fast jag inte stör mig så mkt på den.

<--- Före

Före  Efter

Casualbilder

Här har ni lite bilder på mig som är tagna på en kryssning jag vart på häromveckan. Det är alltså inte jag själv som har tagit bilderna, så de är för en gångs skull tagna på lite avstånd etc (relativt hög upplösning på fotona möjliggjorde dock storleken på dessa bilder). Jag ler på nästan alla bilder också, och de är tagna i lite olika ljus och på olika platser och vid olika tidpunkter - med och utan blixt. Det är för att ni ska få ett hum om hur min näsa ser ut i mer avslappnade sammanhang och inte där jag poserar etc.

Dag 51 - Bilder

Här kommer bilder från dag 51 efter min näsoperation! Ska jag vara helt ärlig funderar jag på om jag borde göra en korrektion och få näsan lite mindre, men å andra sidan är näsan bättre än förut och dessutom vet jag inte om jag orkar med en operation till. Det här är ju de "iscensatta" bilderna, i nästa inlägg lägger jag upp några bilder som tagit lite mer spontant - typ på fest etc. Jag tror det blir lite rättvisare så.
Två framifrånbilder, hur näsan ser ut beroende på hur jag vinklar ansiktet. Båda är faktiskt ganska rakt framifrån, men den första visar hur näsan ser ut om jag har en bra hållning och och högburet huvud. Den sista är lite mer casual antar jag.
Profil - här lutar jag huvudet lite neråt också kanske jag ska påpeka. Gammal poseringsreflex.
Från sidan

Fråga och svar

Fråga: Vad har du ändrat på i din näsa? Jag funerar på att opererea enbart näsvingarna snart, men jag måste göra det i lokalbedövning (det är mkt dyrare med narkos) men jag är jätterädd för att det ska göra ont under operationen. Några tips på hur jag kan lungna ner mig?

Svar:
Jag gjorde min operation under narkos så jag kan ju inte ge några råd utifrån egna synpunkter - men! Du lär väl troligtvis få nån form av sedering (det blev jag erbjuden utan extra kostnad men jag ville ha narkos och fick betala 5000 kr för det) och då kommer du att vara helt borta och inte märka något. Jag vet inte hur lokalbedövning går till annars men det finns väl ingen rimlig anledning att du skulle få ont om de har bedövat dig? Tänk såhär: De gör ju en lättare bedövning hos tandläkaren och då känner man ju ingenting alls!
Mitt råd är att läsa på om lokalbedövning och även om du råkar stöta på några skräckhistorier så ska du ta dem med en nypa salt då jag är 98 % säker på att det är grova undantagsfall.

De förändringar jag gjorde var: Slipa ner näsbenet (ändra vinkeln ungefär), tippreducering (6 mm kortare), höjt nästippen, korrigerat näsborrarna (för att få det snyggt efter korrigeringen av nästoppen) och behandlat näsmusslorna.

Före- och efterbild

Ett av mina problemområden men samtidigt bästa vinklar var i halvprofil. Även om bristerna med min näsa var tydliga i den här vinkeln tyckte jag ändå att det kändes lite bättre än att fotograferas framifrån.
Jag tittade på förebilden häromdagen - en bild som jag alltid har tyckt varit väldigt lyckad. Och så insåg jag att min näsa ser ju för fan helt skum ut på den bilden. Kolla på formen! Min näsa är liksom lång, droppformad, bucklig och väldigt oproportionelig helt enkelt. På efterbilden är den mer förfinad liksom.

RSS 2.0